Nieuwsberichten
13 feb 2016

Data meetings

De date van de Piper meeting en de Fly-inn zijn bekend

Lees meer
23 mei 2014

40 Jarig Jubileum en familiedag en bbq

De familiedag word dit jaar gecombineerd met het 40-jarig jubileum

Lees meer
6 apr 2014

Opening vliegseizoen 2014

Opening vliegseizoen 2014 en het hangen van de windzak

Lees meer
Locatie

MVC The Wings
Hoenderbosscheweg
Nistelrode

Hoenderbosscheweg, Nistelrode

Les krijgen

Beginnen met modelvliegen is ontzettend leuk, maar niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Ervaren instructeurs van MVC The wings helpen je graag om het modelvliegen onder de knie te krijgen.

Wat moet ik niet doen?

Koop niet zomaar een leuk model in de winkel of op internet. Vrijwel elk mooi model is niet geschikt voor beginners om mee te leren vliegen. Je koopt een model die je hoogstwaarschijnlijk binnen 5 minuten kapotgemaakt hebt.
De enige goede manier om te starten met deze hobby, is leren vliegen met een model dat geschikt is voor starters, een model dat zeer vergevingsgezind is en zich rustig gedraagt in de lucht.

Wat kost het?

Het volgen van (proef)lessen bij onze instructeurs is kostenloos. Er wordt slechts een kleine vergoeding gevraagd voor het dekken van brandstofkosten, indien je met een brandstofmodel wilt lessen. Je kunt maximaal 3 proeflessen nemen en vliegen met het model die de club of leraar je ter beschikking zal stellen. Na deze 3 proeflessen zul je zelf je model en zender moeten aanschaffen, en verwachten we dat je dat je lid wordt van MVC The Wings.

Als je tijdens of na het lessen beslist of je door wilt gaan met deze hobby, staan de clubleden je graag te woord om je te helpen met de keuze voor een model, een zender en overige accessoires. Het kopen van een "ready to fly" (RTF) model met (eenvoudige) zender kan reeds vanaf zo'n €200 á €250. De ervaring leert echter dat kwalitatieve spullen en het doorzetten met de hobby al snel meer zal gaan kosten.

Wat heb ik nodig?

Voor het volgen van lessen heb je geen spullen nodig, alleen je eigen geduld en verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast heb je natuurlijk een afspraak nodig. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Let op! Je leraar is nooit verantwoordelijk voor schade die eventueel ontstaat aan je eigen model.

Foto's & video's